Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


maanantai 29. joulukuuta 2014

Kuukauden puutarhakuva


Joulukuun puutarhakuvaksi valikoitui Rosa Glauca, punalehtiruusu.
Tänään oli mitä mainioin kuvausilma. Aurinko paistoi. Tosin ulkona ei pystynyt kovin pitkään olemaan. Meillä on nyt 16 astetta pakkasta.
Punalehtiruusu on vaatimaton ruusu, joka kesällä kukkii yksinkertaisin vaaleanpunaisin kukinnoin. Se kasvaa kolmimetriseksi ja sen oksat kaareutuvat kauniisti. Sen paras ominaisuus on se, että se muodostaa runsaasti pieniä kiulukoita, joita saa ihailla monta syys- ja talvikuukautta. Linnut ovat levittäneet ruusun siemeniä ja pieniä punalehtiruusun alkuja putkahtaa siellä täällä pihaa esiin.


Lauantainakin kuvasin punalehtiruusua. Silloin ei paistanut enää aurinko kun olin ulkoilemassa. Huomaan hakeutuvani talvella näiden punamarjaisten kasvien äärelle.

tiistai 23. joulukuuta 2014

Hyvää Joulua!


Hyasintteja on vaihdeltu muutamaan kertaan jouluasetelmiin. Olen halunnut nauttia niiden tuoksusta muutaman viikon. Nyt sitten päästään jo joulun viettoon.

Iloista, valoisaa, levollista ja kaunista Joulua kaikille!


maanantai 15. joulukuuta 2014

Viikko jouluun


Eilen vietettiin kolmatta adventtia. Tänään tajusin, että on enää viikko jouluun.


Viikonloppuna järjestettiin Lohjalla perinteiset menneen ajan joulumarkkinat. Siellä on vierailtava joka vuosi. Nautin niin kaikista käsityöläisten tekeleistä ja antimista. Lähisuvulle hankin sieltä aina joululahjat. Tänä vuonna en taaskaan joutunut pettymään. Itselleni ostin tuon suloisen havukranssin. Merikannon Erja Lohjansaaresta on sen rakentanut.
Ostin joululaatikot valmiina joulumarkkinoilta. Kojun kohdalla oli jonoa ja jonottajat kehuivat tuotteita maukkaiksi monen vuoden kokemuksella. Jopa maksalaatikkoa olivat itse tehneet. Sitä en ole ikinä itse uskaltanut lähteä kokeilemaankaan.
Nyt kun olen jo joulun suositut hirvenlihapullat pyöritellyt, en enää stressaa joulusta.


Saimme kevyen lumipeitteen viikonloppuna. Luulisin, että se ehtii sulaa jouluksi. Se kuitenkin toi hetkeksi lohtua pimeään ja märkään keliin.
Jouluvalmistelujen ohessa on ollut nyt vähän jännitystä ilmassa. Ehdinkö ommella muutamat vauvan lakanat ajoissa? Nyt on lakanoita tarpeeksi, että uusi tulokas pääsee niillä alkuun.  Tyttäreni synnyttää ehkä tällä viikolla. Joulunlapsi on meille tulossa.


Ylätalon takkahuoneen remontti etenee. Viime viikolla katto maalattiin. Katto on raakalautaa ja se oli maalattu likaisen ruskeaksi. Nyt siinä on yksi kerros valkoista maalia ja enempää kerroksia siihen ei tule. Haluan, että puun syyt kuultavat lävitse. Katto valaisee nyt huoneen. Tänään Perälän Pasi alkoi rakentaa lattiaa. Tosin ennen sitä huoneen jättipatteria piti nostaa viisi senttiä, että saadaan lankkulattia mahtumaan. Siinä tarvittin jo putkimiestäkin avuksi.


tiistai 2. joulukuuta 2014

Auringon välähdys ja remontin käynnistys


Maailma näyttää niin erilaiselta kun aurinko paistaa.
Viikonalussa se näyttäytyi. Koko marraskuussa sitä ihmettä näkyi ainoastaan muutama tunti.


Kun aurinkoa ei ole, on opittava nauttimaan harmaan eri sävyistä. Ei kait oikein muutakaan voi.


Kasveista hortensiat ovat näyttäviä ympäri vuoden. Vielä talvellakin hortensian kukkaa voi pitää kauniina. Myönnän, että kesällä en huomaisi tuota.


Auringon näyttäytymisen lisäksi toinen iloitsemisen arvoinen asia on ylätalon remontin käynnistyminen. Perälän Pasi käynnisti tänään porakoneen ja piikkaa uima-allasta. Iltapäivällä on jo kolmas porakone menossa. Ensimmäisestä ei oikein löytynyt tehoja, toinen löi lieskaa parin tunnin jälkeen ja kolmas pelittää. Hyvin on osattu rakentaa 1960-luvulla.